Automatisk Løgskrælning med Kunstig Intelligens

Optilogic udvikler en maskine der ved brug af billedanalyse og kunstig intelligens kan skrælle løg nænsomt og ressourcebesparende.
Udviklingen foregår i samarbejde DANA-Technology med støtte fra Food & Bio Cluster
.

Næststørste i Europa

Spiseløg er den næststørste grøntsagsproduktion – målt i kg – i Europa, kun overgået af kartofler. I dag skrælles løgene enten ved hjælp af en masse arbejdere, der vender hvert enkelt løg og indfører det i en halvautomatisk skrællemaskine, eller ved fuldautomatisk ”abrasive peeling” – en proces hvor skrællen fjernes med sandpapir-lignende ruller, under tilførsel af en masse vand.

Vision mod asymmetri

AI og vision-teknologi vil med visuel genkendelse sikre en hurtig behandling af både ”perfekte løg” samt de asymmetriske løg, såkaldte dobbelt center løg. Disse løg fremkommer i år med tørke, hvor et midlertidigt vækststop bevirker, at løgene får et dobbelt center og derfor bliver ovale og asymmetriske i stedet for runde.

Når AI-algoritmen har bestemt orienteringen af løget, flytter og positionerer robotter løgene til den videre behandling. AI-algoritmen vil skabe en digital tvilling af løgene, og herfra bruges viden om størrelsen sammen med den præcise orientering af løget, til at optimere den efterfølgende automatiske top- og bund afskæring og skrælning. Dette sikrer minimalt spild med præcise snit.Læs mere her

Automation

Vi leverer software til automation, der kan udvikles til netop dine behov. Med mere end 20 års erfaring kan vi hjælpe med dine opgaver. Læs bl.a. om de større projekter vi allerede har leveret.

checkvejer

Vi producerer brugerdefinerede checkvejere til industrianlæg, bestående af anerkendte kvalitetskomponenter. Klik videre, og læs om hvordan vores produkt kan optimere din drift.

Job / Praktik

Vi er altid på udkig efter den rette kollega, og vi har et løbende samarbejde med div. uddannelser. Så læs mere her, hvis du er studerende, eller leder efter et job indenfor automation.