Kohberg: Gammel checkvejer fik nyt liv

Hos Kohberg var en ældre checkvægt, til afvejning af dej til brød, holdt op med at kunne veje.
Den var produceret, specifikt til at indgå i en større produktionslinje. Så båndet kørte fortsat dejen igennem, men dejen måtte afvejes manuelt.

Automatikken for vægten var defekt, og omkostningen til reservedele for at denne igen kunne afveje, løb op i et anseligt beløb. Hvis man havde valgt at udskifte reservedelen, ville vægten stadig ”blot” være en simpel gammeldags checkvejer.

Ud fra de overvejelser valgte Kohberg at gå med Optilogic’s betydeligt billigere, og mere moderne, løsning.

Optilogic benyttede den eksisterende mekanik til vejemaskinen, således den fungerede som ramme for tilpasning af den helt nye løsning. Der blev lagt ny styring, ny tavle, nyt panel og hel ny elektronik ind.
Tilpasset perfekt til Kohbergs eksisterende maskine og proceslinje.

Med alt udstyr baseret på Siemens standard hardware.
Dvs. mulige udgifter til reservedele i fremtiden blev holdt i bund (læs mere på Checkvejer).

Det var dog ikke kun hardwaren der blev opdateret.

Med Optilogic’s datalogger, DataMagnet, tilknyttet, kan Kohberg nu se produktionsdata for anlægget et helt år tilbage. Med det nye netværksbaserede udstyr har Kohberg nu også en dynamisk side, der viser aktuelle data i realtid.

Der blev implementeret fleksible konfigurationsmuligheder, såsom recepthåndtering, batch-afvejning, ordrehåndtering, og med direkte snitflade til dataloggeren.
En betydelig opdatering af en forældet checkvejer.

Så hvis du står i samme situation, eller er interesseret i at høre mere om Optilogic’s ekspertise indenfor software og hardware til industrianlæg, så tag endelig kontakt.

Optilogic er i stand til at lave produkter fra start til slut, samt puste nyt (og bedre) liv i eksisterende maskiner. Altid til en fordelagtig pris, og altid med de mest up-to-date tiltag.

Få fuld procesoptimering – ligesom Kohberg.

Læs mere her

Automation

Vi leverer software til automation, der kan udvikles til netop dine behov. Med mere end 20 års erfaring kan vi hjælpe med dine opgaver. Læs bl.a. om de større projekter vi allerede har leveret.

checkvejer

Vi producerer brugerdefinerede checkvejere til industrianlæg, bestående af anerkendte kvalitetskomponenter. Klik videre, og læs om hvordan vores produkt kan optimere din drift.

Job / Praktik

Vi er altid på udkig efter den rette kollega, og vi har et løbende samarbejde med div. uddannelser. Så læs mere her, hvis du er studerende, eller leder efter et job indenfor automation.